8 Διαφορές στα χρώματα εσωτερικού και χρώματα εξωτερικού χώρου

Η βασική διαφορά στα χρώματα εσωτερικού και χρώματα εξωτερικού χώρου είναι ο τύπος ρητίνης και τα πρόσθετα που χρησιμοποιούνται σε καθένα. Για την εξωτερική βαφή, οι ιδιοκτήτες των σπιτιών θέλουν κάτι που θα αντέχει τις μεταβαλλόμενες καιρικές συνθήκες, το ξεθώριασμα από τις ακτίνες UV και το ωίδιο από τις υγρές συνθήκες.

Για αυτούς τους λόγους, τα χρώματα εξωτερικού χώρου έχουν τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

1.
Είναι κατασκευασμένα με ρητίνες που είναι πιο εύκαμπτες και μπορούν να χειριστούν τις αλλαγές στη θερμοκρασία που μπορεί να προκαλέσουν διαστολή ή συστολή του χρώματος.

2.
Τα πρόσθετα στα χρώματα εξωτερικού χώρου έχουν σχεδιαστεί για να αντιστέκονται στο ξεθώριασμα και το ωίδιο και να βοηθούν το χρώμα να προσκολλάται σε τραχιές επιφάνειες.

3.
Τα πρόσθετα και οι ρητίνες στα εξωτερικά χρώματα περιέχουν και εκπέμπουν υψηλότερη ποσότητα σε πτητικές οργανικές ενώσεις σε σύγκριση με τα εσωτερικά χρώματα.

4.
Ενώ τα εσωτερικά και εξωτερικά χρώματα διατίθενται σε μια σειρά από ποικιλία χρωμάτων, η εξωτερική βαφή προσφέρει λιγότερες επιλογές για φινιρίσματα. Είναι συνήθως διαθέσιμο μόνο σε επίπεδο, ημί-γυαλιστερό ή γυαλιστερό σμάλτο.

5.
Ορισμένατα χρώματα εξωτερικού χώρου έχουν βάση το λάδι, αν και αυτό είναι όλο και πιο σπάνιο. Τα χρώματα με βάση το λάδι εκπέμπουν πολύ υψηλότερα επίπεδα πτητικών οργανικών ενώσεων που καταστρέφουν το όζον σε σύγκριση με τα χρώματα με βάση το νερό. Σε πολλά μάλιστα μέρη των Η.Π.Α., η πώληση και η χρήση τους απαγορεύεται από το νόμο.

Αντίθετα, τα εσωτερικά χρώματα διαφέρουν από τα τα χρώματα εξωτερικού χώρου με τους εξής τρόπους:

6.
Τα χρώματα εσωτερικών χώρων έχουν σχεδιαστεί για να αντιστέκονται σε γρατσουνιές και σημάδια και καθαρίζονται ευκολότερα. Χρησιμοποιούν πιο άκαμπτες ρητίνες που δεν γρατσουνίζονται ή γρατσουνίζονται εύκολα και μπορούν να καθαριστούν με σαπούνι και νερό.

7.
Οι εσωτερικές βαφές σπάνια περιέχουν μυκητοκτόνα και εκπέμπουν χαμηλές πτητικές οργανικές ενώσεις.

8.
Τα εσωτερικά χρώματα έρχονται σε πολλά φινιρίσματα, όπως ματ, eggshell, σατινέ, ημί-γυαλιστερό και γυαλιστερό, καθώς και πολλά είδη εφέ ψεύτικου φινιρίμαστος

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών μας, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies