ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Καλύπτουμε τις χρωματολογικές επιλογές σας…

Τρεις γενιές Χρώματα Ποιότητος, στις καλύτερες τιμές!

1979


Ο Χρήστος Εγγλέζος, έχοντας περάσει 26 χρόνια στη Νέα Υόρκη, επέστρεψε στην Αθήνα και αποφάσισε να ανοίξει ένα συνοικιακό χρωματοπωλείο στο Παλαιό Φάληρο όπου διέμενε. Εκτός από χρώματα, στα προϊόντα του καταστήματος συμπεριλαμβάνονταν εργαλεία, είδη οικιακής χρήσεως, σιδηρικά και όλα τα υπόλοιπα είδη κιγκαλερίας.

1985


Μετά από 6 χρόνια συνεχούς δουλειάς με συνέπεια και σοβαρότητα, ο ιδρυτής Χ. Εγγλέζος αποφάσισε να επικεντρωθεί στα χρώματα, παραμερίζοντας τα υπόλοιπα προϊόντα. Με μοναδικά όπλα την όρεξη για δουλειά, τη διορατικότητα και το όραμα για το μέλλον εισήλθε σε ένα χώρο όπου ο ανταγωνισμός ήταν υψηλός, οι απαιτήσεις μεγάλες και τα ποσοστά κέρδους χαμηλά.

1994


Έχοντας ως αρχή το σεβασμό προς τον πελάτη και τη σωστή εξυπηρέτηση, ο Χρήστος Εγγλέζος είναι σε θέση να ανοίξει δεύτερο μαγαζί στον Άγιο Δημήτριο, το οποίο αναλαμβάνει ο γαμπρός του Νικόλαος Μαραγκουδάκης. Με την καθοδήγηση του ιδίου, το δεύτερο κατάστημα αποτελεί πρότυπο και η άνοδος είναι ραγδαία.

1996


Ο γιος του Χρήστου Εγγλέζου, Κωνσταντίνος Εγγλέζος, τελειώνει τη στρατιωτική του θητεία και παίρνει ενεργά μέρος στην επιχείρηση, όπου δούλευε περιστασιακά από μικρός. Έχοντας σπουδάσει οικονομία και διοίκηση, οι γνώσεις αλλά και η εργατικότητά του τον φέρνουν σε θέση να επεκτείνει την επιχείρηση που ίδρυσε ο πατέρας του. Έτσι, την ίδια χρονιά ανοίγουν νέο υποκατάστημα στην περιοχή της Καλλιθέας.

1997


Ένα χρόνο αργότερα, ανοίγουν νέο υποκατάστημα στο Χαλάνδρι. Η επιχείρηση εξακολουθεί να έχει οικογενειακό χαρακτήρα, αφού τα στελέχη των νέων καταστημάτων είναι μέλη της οικογένειας. Η ανάπτυξη πλέον γίνεται με γοργούς ρυθμούς.

1999


Ξεκινάει η χρήση barcode και τα καταστήματα συνδέονται με επιχειρησιακό δίκτυο on-line. Αργότερα γίνεται συγχώνευση των καταστημάτων -που μέχρι τότε το καθένα αποτελούσε ξεχωριστή εταιρεία– σε μια εταιρεία, την Εγγλέζος Χρώμα Α.Ε., και ανοίγει νέο υποκατάστημα στη Δάφνη.

2005


Η εταιρεία Εγγλέζος Χρώμα Α.Ε., έχοντας πλέον διαπιστώσει την έλλειψη στην αγορά ενός πλήρους δικτύου διανομής ειδών χρωματοπωλείων, ξεκινάει δυναμικά με πλήρη γκάμα προϊόντων μεγάλων οίκων, όπως: «3m Hellas Limited», «Muralo Company i.n.c», «Brignola s.p.a», «Smirdex», «Walkron», «Abrapower», «Alpe», «By Best», «Fia», «Rosseti», «L’outil», «Βιβεχρώμ», «Benjamin Moore», «Kraft», «Vitex», Γλουτολίνη.

2007


Η εταιρεία ανοίγει νέο κατάστημα στο Ναύπλιο.

2010


Το τμήμα της χονδρικής μεταφέρεται σε ιδιόκτητες αποθήκες, με δυνατότητα αποθήκευσης 1000 παλετών. Ξεκινούν μαζικές παραγγελίες από την Κίνα και την Ευρώπη, όπως επίσης και από τις ελληνικές βιομηχανίες χρωμάτων, ώστε να επιτευχθούν οι καλύτερες τιμές τις αγοράς.

2013


Ενώ το τμήμα της χονδρικής έχει καταλάβει ηγετική θέση στο χώρο του χονδρεμπορίου, με τη βοήθεια και του Μανώλη Μαραγκουδάκη, εγγονού του ιδρυτή, Χρήστου Εγγλέζου, η εταιρεία πλέον αποτελεί τη μεγαλύτερη αλυσίδα χρωματοπωλείων στην Ελλάδα και το μεγαλύτερο δίκτυο χονδρεμπορίου, με εξαγωγές στην Κύπρο, στην Αλβανία και στη Βουλγαρία. Η Εγγλέζος Χρώμα Α.Ε. συνεργάζεται με όλες τις μεγάλες ελληνικές βιομηχανίες χρωμάτων και είναι αποκλειστικός αντιπρόσωπος των αμερικάνικων οίκων MURALO COMPANY ΙΝC, E&J Brushes», όπως και του Ιταλικού οίκου ΒRIGNOLA. Από τις αρχές του 2013 η εταιρεία αναλαμβάνει τη διανομή των προϊόντων της BENJAMIN MOORE στην ΕΛΛΑΔΑ.

2020


Με την προσωπική εποπτεία του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου, Χρήστου Εγγλέζου και με τη σημαντική συμβολή των αξιόλογων στελεχών και συνεργατών της εταιρείας, συνεχίζεται η ανοδική της πορεία, έχοντας πάντα ως αρχή τη σταθερή τιμολογιακή πολιτική και το σεβασμό προς τον πελάτη.

2020