Χρώματα Κιμωλίας: Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Τι είναι τα χρώματα κιμωλίας;

Αυτό το χρώμα δεν πρέπει να συγχέεται με το χρώμα του πίνακα κιμωλίας, το οποίο δημιουργεί μια επιφάνεια στην οποία μπορείτε να γράψετε με κιμωλία. Αντίθετα, αυτή η εξειδικευμένη βαφή προσδίδει μια κιμωλιακή εμφάνιση και αίσθηση στις επιφάνειες.

Μόλις στεγνώσει το χρώμα κιμωλίας, οι DIYers προσθέτουν συχνά κεριά και φινιρίσματα στην επιφάνεια για να τη σφραγίσουν, να δημιουργήσουν μια πατίνα και να της δώσουν μια αίσθηση εμπνευσμένη από vintage. Ανάλογα με το αν βάψετε ένα αντικείμενο σε μονόχρωμο ή αν προσθέσετε ένα vintage φινίρισμα, τα χρώματα κιμωλίας μπορεί να συνεργαστεί με διάφορα στυλ διακόσμησης σπιτιού, από μινιμαλιστικό έως μποέμ έως αγροικία.

Πώς διαφέρει το χρώμα κιμωλίας από άλλα χρώματα;

Εκτός από το ματ φινίρισμα, τα χρώματα κιμωλίας διαφέρουν από τα παραδοσιακό χρώμα με πολλούς άλλους τρόπους.

Ένα από τα πλεονεκτήματα είναι ότι δεν απαιτούν καμία προετοιμασία—μπορεί να βάψει ακριβώς πάνω στις περισσότερες καθαρές, στεγνές επιφάνειες (εκτός από μέταλλο ή γυαλιστερό laminate), ακόμα κι αν είναι ήδη βαμμένες. Για το λόγο αυτό, στους DIYers λατρεύουν να χρησιμοποιούν χρώμα κιμωλίας σε vintage κομμάτια που έχουν ρωγμές ή πολλές λεπτομέρειες, αφού η βαφή συνεχίζεται ομαλά, ακόμη και πάνω από στρώματα χρώματος.

Επιπλέον, λόγω της συνοχής του, το χρώμα κιμωλίας είναι λιγότερο πιθανό να στάζει από το κανονικό χρώμα. Το χρώμα κιμωλίας είναι με βάση το νερό, έτσι μπορείτε να καθαρίζετε τα πινέλα σας με σαπούνι και νερό αντί να χρειάζεται να χρησιμοποιείτε ορυκτά αποστάγματα.

Πώς να χρησιμοποιήσετε τα χρώματα κιμωλίας

Τα χρώματα κιμωλίας χρησιμοποιούνται συχνότερα για να δώσουν στα έπιπλα μια ματ όψη, αλλά μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για να βάψετε έναν ολόκληρο τοίχο αν σας αρέσει πραγματικά το αποτέλεσμα. Έχει τη δύναμη να μετατρέψει μια συρταριέρα κρεβατοκάμαρας σε ένα ξεχωριστό κομμάτι ή να δώσει στο τραπέζι της τραπεζαρίας μια παλιά γοητεία. Το καλύτερο μέρος: όταν βάφετε ένα έπιπλο, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε μήπως αφαιρέσετε πρώτα τα προηγούμενα στρώματα χρώματος.

Χρώμα Νερού για Πίνακα Κιμωλίας CS 307 CHALKBOARD PAINT-Εgglezos.gr

Χρώμα Νερού για Πίνακα Κιμωλίας CS 307 CHALKBOARD PAINT

This entry was posted in DIY and tagged .
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών μας, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies