Βερνίκι Εμποτισμού Ξύλου-Προστασία ξύλινων επιφανειών

Τι Είναι Το Βερνίκι Εμποτισμού Ξύλου?

Το βερνίκι εμποτισμού ξύλου χρησιμοποιείται για την διατήρηση των ξύλινων επιφανειών στην αρχική τους κατάσταση. Με λίγα λόγια όταν το χρησιμοποιείς σε ξύλινες επιφάνειες τις διατηρείς λείες και στιλπνές, σαν να τις έχεις αγοράσει πρώτη φορά.

Το βερνίκι εμποτισμού  είναι ουσιαστικά διαλυμένες ρητίνες και έλαια μέσα σε διαλύτη που είναι πτητική ουσία. Οι πτητικές ουσίες είναι ουσίες οι οποίες σε επαφή με τον αέρα εξατμίζονται αμέσως. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα πτητικής ουσίας είναι η αιθυλική αλκοόλη, ή αλλιώς το οινόπνευμα.

Στο βερνίκι ξύλου χρησιμοποιείται σαν διαλύτης μια πτητική ουσία για τον εξής λόγο: Από τη στιγμή που θα εφαρμόσεις το βερνίκι στην ξύλινη επιφάνεια που θες, η πτητική ουσία-διαλύτης έρχεται σε επαφή με τον αέρα και εξατμίζεται. Έτσι προσκολλάται στην επιφάνεια το έλαιο ή η ρητίνη σαν διαλυμένη ουσία, που με τις μοναδικές τους ιδιότητες βοηθάνε στη διατήρηση της ξύλινης επιφάνειας.

Τι Ιδιότητες Έχει Το Βερνίκι Εμποτισμού Ξύλου?

Οι βασικότερες ιδιότητες που χαρακτηρίζουν τις δραστικές ουσίες (έλαια, ρητίνες) σε ένα βερνίκι εμποτισμού  είναι ότι προστατεύουν τις ξύλινες επιφάνειες από τη διαβρωτική επίδραση του φωτός, του αέρα και του χρόνου.

Οι δραστικές ουσίες σε ένα βερνίκι  ξύλου δημιουργούν ένα προστατευτικό φιλμ γύρω από την επιφάνεια και την προστατεύουν από
οξειδώσεις. Διατηρούν με αυτό τον τρόπο λείες και στιλπνές τις ξύλινες επιφάνειες.

Που Χρησιμοποιείται Το Βερνίκι Εμποτισμού Ξύλου?

Τα βερνίκια ξύλου χρησιμοποιούνται σε όλες τις ξύλινες επιφάνειες για την προστασία τους από οξειδώσεις. Μερικές φορές μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις και για να αλλάξεις ελαφρώς τον τόνο του χρώματος του ξύλου.

Ανάλογα και με τον τύπου του επίπλου που θες να προστατεύσεις, τα βερνίκια  χωρίζονται στις παρακάτω κατηγορίες:

  1. Το συνθετικό βερνίκι  ξύλου εφαρμόζεται σε ξύλινα έπιπλα που βρίσκονται σε εξωτερικούς χώρους, όπως μπαλκόνια η αυλές.
  2. Τα βερνίκια  ξύλου με βάση την πολυουρεθάνη είναι ιδανικά για επιφάνειες που έχουν πολύ συχνή χρήση, όπως τα ξύλινα παρκέ.
  3. Το ακρυλικό βερνίκι  χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο σε διατήρηση ανακαινισμένων επίπλων.

Που Μπορώ Να Βρω Βερνίκι Εμποτισμού Ξύλου?

Ποιοτικά βερνίκια  ξύλου αλλά και κατάλληλες συμβουλές για το πως θα τα χρησιμοποιήσεις, θα βρεις εδώ.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών μας, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies