3 Βασικές συμβουλές για βάψιμο με χρώματα ξύλου

Το βάψιμο με χρώματα ξύλου φαίνεται να είναι ένα τόσο στοιχειώδες οδηγώντας πολλούς από εμάς να βιάζονται που παράγουν κακά αποτελέσματα. Επιπλέον, με την εμφάνιση επιφανειών έτοιμων για βαφή, όπως γυψοσανίδα, η ζωγραφική με χρώματα ξύλου γίνεται σιγά-σιγά μια χαμένη τέχνη. Η εκμάθηση των τεχνικών υψηλής ποιότητας βαφής ξύλινων επιφανειών δεν είναι δύσκολη, αλλά χρειάζεται λίγη εξάσκηση. Μέσα σε λίγες μόνο ώρες, μπορείτε να μεταμορφωθείτε από ερασιτέχνης στη διαδικασία βαψίματος με χρώματα ξύλου ένα απλό Σαββατοκύριακο σε έναν επαγγελματία με απαράμμιλες δεξιότητες.

1.
Βάψιμο με χρώματα ξύλου:
Χρησιμοποιήστε πινέλο και ρολό

Τα πινέλα και τα ρολά έχουν συμπληρωματικούς ρόλους. Οι κύλινδροι καλύπτουν γρήγορα μεγάλες επιφάνειες, αλλά δεν μπορούν να φτάσουν στις γωνίες. Για λείες επιφάνειες, χρησιμοποιήστε ρολό αφρού υψηλής πυκνότητας. Τα πινέλα είναι καλά στο βάψιμο γωνιών και άκρων, αλλά χρειάζονται πολύ χρόνο όταν βάφουν μεγάλες επιφάνειες. Μια καλή συμβουλή για όταν βάφετε με χρώματα ξύλων είναι το βούρτσισμα  μετά το ρολό για την εξάλειψη των γραμμών και των σταγόνων.

Τα αστάρια έχουν σχεδιαστεί για να κολλούν σε προβληματικές επιφάνειες και να δίνουν στο χρώμα μια σταθερή επιφάνεια για πιο λείο φινίρισμα. Το αστάρι βοηθά επίσης στο να καλύπτει μικροατέλειες που μπορεί να έχει το ξύλο. Επίσης το αστάρι  βοηθάει λόγω το ότι είναι λευκό χρώμα να καλύπτει διάφορες βαμμένες επιφάνειές με σκοπό να ”κουμπώσει” καλύτερα το χρώμα από πάνω.

Η βαφή μπορεί να κολλήσει και να δημιουργήσει έλξη με το πινέλο γι αυτό πρέπει να ξέρετε ακριβώς την επιφάνεια βαφής. Μπορείτε είτε να επιταχύνετε τον ρυθμό είτε να αγοράσετε ένα πρόσθετο που παρατείνει τον χρόνο εργασίας σας. Αποφύγετε το βάψιμο κάτω από ανεμιστήρα ή αεραγωγό θέρμανσης ή σε άμεσο ηλιακό φως, καθώς όλα αυτά θα επιταχύνουν το χρόνο στεγνώματος και θα οδηγήσουν σε κολλώδη βαφή και τα χρώματα ξύλου δε θα έχουν ένα ωραίο τελικό αποτέλεσμα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών μας, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies